International Society for Musculoskelettal Ultrasound (ISMUS) XII. Congress

A Nemzetközi Mozgásszervrendszeri Ultrahang Társaság – „International Society for Musculoskelettal Ultrasound (ISMUS)” – XII. Kongresszusa

2014. október 16-18. – Szeged
www.ismus-congress.info

Nagyon tisztelt Kolléganők és Kollégák!

Szeretném figyelmükbe ajánlani az ISMUS XII. Kongresszusát. Az ISMUS, 1990-es alakulása óta a legmagasabb nemzetközi szinten fogja össze a mozgásszervrendszeri ultrahang vizsgálatok kutatóit és alkalmazóit. Ezen szakterület – éppen az utóbbi években – hatalmas fejlődésen ment keresztül.

A mozgásszervrendszer ultrahangos vizsgálata eközben már nem csupán a radiológiában, hanem a reumatológiában, az ortopédiában és a traumatológiában is a legfontosabb műszeres diagnosztikai vizsgálatok közé tartozik.

Mitöbb, az ultrahang diagnosztika az újszülöttcsípő dysplasia-diagnosztikája által a gyermekorvosok számára is lényeges szerephez jut. Emellett háziorvosok és belgyógyászok is mind nagyobb számban vannak tisztában a mozgásszervrendszer ezen vizsgálati módszerének jelentőségével.

Az a nagy megtiszteltetés ért bennünket most itt Magyarországon, hogy az idei kongresszus megszervezésére 2014. október 16-18. között Szegeden kerülhet sor.

Szeretném Önöket arra ösztönözni, hogy megragadják a lehetőséget ezen a világ különböző tájairól származó elismert szakértők közötti rendkívül érdekes tapasztalatcserén való részvételre, sőt, azt saját prezentációikkal is gazdagítsák.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmüket rá, hogy az ISMUS XII. Kongresszusára történő „early bird” jelentkezési határidő 2014. 07. 31-én lejár. Így, amennyiben igénybe kívánják venni a korai jelentkezők kedvezményét, kérjük, fenti határidőig szíveskedjenek regisztrálni a www.ismus-congress.info honlapon.

A honlapon számos hasznos információt találnak a kongresszusról. Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatosan további kérdéseik vannak, készséggel állunk rendelkezésükre a +77 700 750-es telefonszámon.

Örömömre szolgálna, ha ez az alkalom Magyarországon is nagy visszhangra találna, és októberben Szegeden köszönthetném Önöket.

Dr. Beat Dubs
Szeged és Zürich (Svájc)