Magyar Resuscitatios Társaság IX. Kongresszusa

Kedves Újraélesztő Társak!

Hazánkban egyre több konferencia és tudományos szimpózium foglalkozik a sürgősségi betegellátással, ahol egy-egy szekció erejéig az újraélesztésről is többnyire szó esik. A Magyar Resuscitatios Társaság jelen van ezeken az összejöveteleken is, ugyanakkor nem mellőzhető a témakör önálló rendszeres áttekintése.

Jóllehet az újraélesztés nemzetközi illetve európai irányelvei ötévente újulnak meg, a változások napi gyakorlatba való átültetése, illetve ebből a tanulságok levonása folyamatos, így az igény a közreadásuk és megvitatásuk iránt is az. Kongresszusaink célja, hogy az újraélesztés aktualitásait áttekinthessék, gyakorlatát, valamint az oktatásával kapcsolatos legújabb eredményeket, gondolatokat és tapasztalatokat kicserélhessék azok a hazai szakemberek, akik munkájuk során érzik, hogy eredményeink ezen a téren javítandók és javíthatók.

A meghívás nem csak a „hivatásos” újraélesztőknek szól, hanem minden érdeklődőnek, szakképzettségtől és szakterülettől függetlenül: senki sem tudhatja, mikor lesz rá szükség újraélesztőként, akár a következő percekben.

Fiatal, és igazi multidisciplináris társaság vagyunk: az a hit tart össze bennünket, hogy az ember életének megmentésénél nincs szebb és nemesebb feladat. Közös bennünk, hogy nagy ambíciókkal és reményekkel tekintünk a kihívásokra.

Most következő tudományos kongresszusunkon is igyekszünk ennek az igénynek megfelelni mind a tudományos program, mind a társasági rendezvények, a környezet és az árak megfelelő megválasztásával. A hangulatot Önök hozzák majd magukkal, mi csak segítünk azt felejthetetlenné tenni.

Gőbl Gábor
a Magyar Resuscitatios Társaság elnöke
www.reanimatio.com