“Tips and Tricks” AOTrauma Video Seminar 2012

logo_aotrauma

Kedves Kollégák!

Hagyományainknak megfelelően, novemberben AO video-szemináriumra jövünk össze a Balaton partján. Tavaly több mint száz résztvevővel igazán sikeres programot tudtunk összerakni. Az első próbálkozásunk volt, talán még nem is mindenki értette, pontosan miről is van szó. Egy ilyen programra készülés, nagyon korán, szinte az előző befejezésével együtt megkezdődött. Lelkes kollégák jelentkeztek újabb és újabb ötletekkel, mit is mutassunk be!

A sebész szakma számára talán a video bemutatási forma az, mely legjobban kifejezi a műtét finomságait, sokszínűségét, valamint előhozza a sebészek kreativitását. Minden ilyen fórum és bemutató tanulsággal szolgál és ötleteket ad a mindennapi gyakorlatra. E fórum célja, hogy tanuljunk egymástól, gondolatokat ébresszünk és gyümölcsöző vitát folytassunk.

Ennek érdekében a programot úgy állítottuk össze, hogy 10 perces videokat követően bőven legyen idő a megbeszélésekre is. A szemináriumon tapasztalt hazai előadók mellett, már korábban megismert és nagyon pozitív visszajelzést kapott külföldi előadók is szerepelnek, mint Eladio Saura Sanchez (Spanyolország), valamint Hakan Özsoj (Törökország).

A jelenlegi szeminárium abból a szempontból is különleges, hogy előfutára lesz a későbbiekben tervezett AO Cadaver workshopnak. Két éve mutattuk be Michael Wagner és Robert Frigg:Belső Rögzítők (Fixateur Interne-ek) könyvének magyar nyelven megjelent verzióját, melyet a magyarországi AO munkacsoport legaktívabb tagjai segítségével fordítottunk le, remélve ezzel, hogy hozzájárulhattunk a modern AO elvek további népszerűsítéséhez.

Remélem, a kétnapos szeminárium szakmailag és kikapcsolódás szempontjából is emlékezetes lesz mindannyiunk számára.

Mindehhez kívánok sok sikert és hasznos időtöltést a Balatonon, a hotel Azúrban.

Prof. Dr. Varga Endre
egyetemi tanár
Szegedi Tudományegyetem
AO Trustee
AOTrauma Hungarian Chapter Elnöke

Részletes program