XXI. Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés

Kedves Gyermektraumatológia Iránt Elkötelezettek!

Tisztelettel és szeretettel hívunk minden gyermeksérültet ellátó kollégát, szakdolgozót XXI. Gyermektraumatológiai Vándorgyűlésre, amelyet idén Budapesten az MRE Bethesda Gyermekkórháza szervez.

A már felnőtt korú rendezvénysorozat létrehozóinak hála, a gyermeksérült ellátás ezen alkalmaknak köszönhetően sokat fejlődött az elmúlt években. Remélem ez a konferencia , neves meghívott előadóival, tartalmas előadásaival szintén mindnyájunk okulására és a gyermekek hasznára fog válni.

Bízok benne, hogy most is lesz lehetőségünk baráti beszélgetésekre, eszmecserékre, kapcsolataink ápolására.

A kórház vezetése és szervező bizottság nevében:

Dr. Nagy Gyula
Bethesda gyermeksebészet osztályvezető főorvos

Kedves Kollégák!

A XX. kongresszuson a résztvevők száma 130 felett volt, mely azt bizonyítja, hogy egyre nagyobb az igény a minőségi gyermektraumatológiai ellátásra. Minden fiatal kollégát bíztatok arra, hogy ne csak résztvevőként jelentkezzen, hanem előadás formájában is mutatkozzon be.

Hozza el érdekes eseteit, mutassa be osztálya gyermek traumatológiai tevékenységét. Azért tartom nagyon fontosnak a fiatalok megmutatkozását, mert az előadás elkészítése közben felkészülnek az adott témából.

Ne féljenek az esetleges kérdésektől, mert az az érdeklődés jele, és így tisztázhatjuk mindenki számára a felmerülő kétségeket. A fő téma, az alsó végtag sérülések ellátása, tág teret ad a jó előadások számára.

A korábbi kongresszusokon nagy sikert aratott workshop-ok sorában az idén az egyik a kézsebészetben elengedhetetlen mikrosebészeti és különböző ínvarrat technikák gyakorlása, a másik a lágyrész kezelés, bőrvarrat és egyéb bőrhiányos területek fedési lehetőségeinek ismertetése és gyakorlása lesz.

A szokásos baráti hangulat és jó közérzet biztosítása felől a rendezőket ismerve nincsenek kétségeim.

Dr. Novoth Béla
Gyermektraumatológiai Szekció Elnöke

További információk: XXI. Gyermektraumatológiai Vándorgyűlés