Traumatológia Témakörök – Gipsz és Kötéstechnikák

Book Gipszeskotestechnika
Megjelent a „Traumatológia Témakörök” sorozatban az újabb kiadása a „Gipsz és Kötéstechnikák” című könyvnek.

A korábbi kiadást dr. Kádas István dolgozta át, a szerzőket, a korábbi kötetet már olvasók jól ismerik.

A könyvecske összegyűjti a konzervatív kezelés gipsz és kötéstechnikáját, az indikációkat, anyagszükségletet, technikát és a rögzítési időket. Esetenként megjegyzésekkel látja el.

Az idősebbek számára jó összefoglaló, a fiatalabb balesetsebészek számára rendkívül hasznos, mivel az operatív kezelési elvekből kilépve bemutatja a konzervatív, külső rögzítéssel, kötésekkel végezhető kezelési lehetőségeket.

Gratulálunk Kádas doktornak és a szerzőknek a szép kiállítású rendkívül hasznos könyvhöz.

 

A konzervatív töréskezelés sikere ma is a rögzítő kötések megfelelő kiválasztásától és alkalmazásától függ. A Traumatológia Témakörök sorozat legújabb kötete igyekszik lépést tartani azzal a nagyarányú fejlődéssel, amely az utóbbi időben a rögzítő kötések anyagában és technikai megoldásaiban bekövetkezett. A szerzők igyekeznek ezen technika eszközeinek sokaságában világos utat mutatni. Ismertetik az egyes rögzítési formák alkalmazási területeit, anyagának tulajdonságait, tárgyalják a felhelyezési technikákat, és felhívják a fi gyelmet a leggyakoribb hibákra. Az átdolgozott kiadás a hagyományos gipsz- és kötéstechnikai változatlan
tartalomban, míg a brace-eket a mai kornak megfelelő formában ismerteti.

A könyvet elsősorban baleseti sebészeknek, ortopéd sebészeknek, általános sebészeknek, szakorvosjelölteknek, gyógytornászoknak, fizioterápiás asszisztenseknek és gipszmestereknek ajánlják, akik nap mint nap találkoznak a külső rögzítés szükségességével.

Méret: 190 mm x 105 mm
Ára: 2.940 Ft